Úvaly - město v zeleni

Forum

Pálivost 'Fowl Play...

Oznámení
Smazat vše

Pálivost 'Fowl Play' – Jdou v březnu 2026 ještě dál?

Člen
Přidal se: před 3 měsíci
Úvodní téma  

Hele, byl jsem v Fowl Play naposledy v lednu a teď v březnu 2026. Přijde mi, že ta úroveň 'Fowl' (nejpálivější) je teď o level jinde. Mají tam novou várku habaneros, nebo do toho sypou čistý kapsaicin? Skoro jsem to nedojedl, a to pálivé miluju.

Citace
Člen

Hele, tohle přesně odpovídá tomu, co se občas u těchhle podniků děje 😄 U https://fowlplay.cz/  bych spíš tipoval změnu surovin než kapsaicin.Nashville hot chicken je hodně závislý na konkrétní várce chilli – když jim přijde ostřejší habanero nebo jiná paprika, může to být klidně o level jinde. A taky záleží na tom, kdo to zrovna míchá a jak „heavy hand“ má s kořením.Kapsaicin jako takový by byl spíš extrém (a většinou poznáš chemickou pálivost). Tohle zní spíš jako poctivě přepálený batch 😄

OdpověďCitace
Člen
Úvodní téma  

Souhlasím, zní to spíš jako rozdíl v surovinách než přidaný kapsaicin. Různé várky chilli můžou snadno změnit pálivost, hlavně u habanera. Hodně záleží na zdroji a přípravě.

OdpověďCitace
Člen

Jo, spíš silnější várka nebo „těžší ruka“ s kořením 😄 Nashville hot chicken se může dost lišit podle papriček, takže občas extrémní pálivost není zas tak překvapivá.

OdpověďCitace
Sdílet: