Úvaly - město v zeleni

🆘❌ Nouzový stav končí 12. dubna 2021 🆘❌ Co se změní❓

✅ Skončí omezení pohybu osob. Znamená to konec zákazu cestování mezi okresy a zákazu nočního vycházení. Končí také omezení setkávání osob z jiných domácností. Vevnitř se bude moci sejít maximálně 10 osob, venku 20 osob.
 
✅ Otevřít by se měly další obchody. Jde o papírnictví, prodejny s dětským oblečením a obuví, prodejny pietního zboží a náhradních dílů pro auta a stroje.
 
✅ Ze služeb by se měla otevřít zámečnictví, prádelny, čistírny, či opravny domácích spotřebičů.
 
♨️Všechny zmíněné obchody mohou být otevřeny od 6:00 do 22:00. V tomto čase mohou být otevřena i výdejová okénka. Nyní mohou být otevřeny pouze do 21:00.‼️
 
✅ Mohou se také znovu konat farmářské trhy. Rozestupy mezi stánky musí být dva metry a na ploše tržiště může být maximálně jeden člověk na 15 metrů čtverečních. Nebude možné prodávat jídlo a nápoje určené k okamžité konzumaci.
 
✅ Otevřít mohou i zoologické a botanické zahrady, ale pouze venkovní expozice. Návštěvníci mohou naplnit pouze 20 procent kapacity zahrad.
 
🏣 K prezenční výuce se vrátí žáci prvního stupně základních škol. Půjde o rotační výuku, děti tedy budou do školy chodit jeden týden, další týden budou doma a do školy budou chodit jejich spolužáci.
 
✅ Malotřídky a také speciální školy mají prezenční výuku bez rotace.
 
🧪🧫🦠V pondělí a ve čtvrtek se žáci ve školách budou testovat. Děti do 15 let budou muset mít během výuky roušky. 😷
 
✅ Základní umělecké školy a jazykové školy se mohou prezenčně otevřít ve formě jeden žák – jeden učitel.
 
✅ Do školek se vrátí pouze předškoláci. Nebudou muset nosit roušky. Ve skupině bude moci být maximálně 15 dětí.
 
❓ Jestli budou všechna výše uvedená pravidla opravdu platit i v pondělí, nevíme. Sledujte prosím zpravodajství a webové stránky Vlády ČR.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Name